Creatieve dagbesteding

Wij zijn graag bijzonder bijdehand. Samen met jou geven we bestaande materialen zoals wol, stof en kaarsen een nieuw leven. Creatief maken we de mooiste dingen en zijn we heerlijk met onze handen bezig. Dat geeft energie!

Wij geloven in hergebruik

Ooit was het credo ‘het kan niet op’. Maar het kan wél op. Onze aarde is geen onuitputtelijke bron van grondstoffen. Daarom hergebruiken wij heel graag natuurlijke materialen en geven deze een nieuwe functie. Dit noemen we ook wel upcycling of creatief hergebruik. Afvalmaterialen geven we zo een tweede doel. Een nieuw leven. Mooi toch? Het geeft zoveel voldoening om iets nieuws te creëren of te maken. Op jouw eigen manier en met de materialen die jij prettig vindt werken. Samen bedenken en onderzoeken we wat mogelijk is en dan gewoon doen. Is het eindresultaat niet zoals je had verwacht? Dat is niet erg, ook daar leren we van. We gaan alle stappen na en kijken wat je de volgende keer anders kunt doen. Door het zo gaandeweg te leren, kom je tot een product dat bij jou past.

Hiermee werken we graag samen met jou

Werken met wol

Ongeveer veertig jaar geleden heb ik een spinnenwiel gekocht en de techniek van wol spinnen geleerd. Spinnen is voor mij onthaasten. Alleen maar bezig zijn met het doen. Het ritme van het trappen van het spinnenwiel, met je handen het vasthouden en geven van de wol en deze handelingen zien verdwijnen in een draad op een klos. Geen tijd om je druk te maken over de dagelijkse beslommeringen, alleen maar bezig zijn met creëren. Het verven van de zelfgesponnen wol doen we met natuurlijke materialen zoals dennennaalden, kamille of dennenappels. Samen met jou ga ik hiermee graag aan de slag! We doorlopen het hele proces van wol wassen, materiaal verzamelen, koken, verven, spoelen en drogen.

Dit zelfgesponnen wol is ook te koop!

Lijkt het je leuk om met deze handgemaakte wol aan de slag te gaan?

Laat het ons dan weten.

        Naaldvilten

Naaldvilten: bij deze vorm wordt een droog stukje wol doorprikt met een naald met weerhaakjes. De weerhaken van de naald duwen de schubben van de wol in elkaar en trekt ze niet meer los bij het uittrekken van de naald. Zo wordt het vilt steeds dichter en kunnen vormen gemaakt worden

             Natvilten

Vilt ontstaat door middel van het krimpen en samenpersen van wol met warm water, zeep en beweging. Door wrijving met water en olijfzeep haakt de wol in elkaar en ontstaat een vilten doek.

        Vachtvilten 

Vachtvilten: bij vachtvilten verwerk je een afgeschoren schapenvacht op een wollen ondergrond. Het lijkt dan op een schapenhuis, maar is dus van een schaap dat nog gewoon rondloopt! Het leuke is dat je het in elke gewenste vorm kunt doen (rond, ovaal, vierkant, hart) of gewoon in de vorm zoals de vacht van het schaap is gekomen.

Kaarsen maken:

Veel mensen gooien oude kaarsen weg. Deze gebruiken wij! We smelten deze, voegen naar eigen inzicht vormen, kleuren, geuren of bloemen toe en gieten zo nieuwe kaarsen. Ook maken we kaarsen van natuurlijke bijenwas.

En natuurlijk zijn deze ook te koop!

Dus wil je onze mooie kaarsen met de persoonlijke touch van onze mensen kopen?

Laat het ons dan weten!

Werken met stof:

Wat vind jij het leukst: kleding herstellen of een nieuw kledingstuk maken? Het kan allebei. Ook maken we tassen, kussens voor op een loungeset of we creëren van oude spijkerbroeken een ligkussen voor de hond. Je leert welke mogelijkheden je hierin hebt en je ontdekt wat je vaardigheden hierin zijn. Je zult zien dat je jezelf verrast!

Wij zijn graag bijzonder bijdehand.

Workshops

Genoeg moois om te maken dus!

Wil je graag een les of workshop volgen voor één van deze vormen? Dat kan.

Er is voldoende materiaal en er zijn meerdere spinnenwielen aanwezig. We leren jou graag spinnen en plantaardig verven.

Neem gerust contact met ons op.

Locatie  ‘de hooischuur’:

Op de plek waar nu deze tweeroerder staat stond een open werktuigenloods die het zicht op de oude boerderij volledig ontnam. In 2006 is tijdens een storm een gedeelte van het dak van de loods vernield. In verband met de bedrijfsbeëindiging van het melkveebedrijf besloten we geen loods maar een hooiberg te bouwen.
De zorg voor mens en dier ligt zo dicht bij elkaar dat deze overgang niet groot was. Waar met een groot hart voor dieren gezorgd wordt kunnen wij dit ook voor mensen.
Rust, ruimte, aandacht, structuur en duidelijkheid zijn naar ons idee van groot belang om een dier of een mens te laten groeien.
Van baby naar volwassenen, van kalf naar koe maar ook van zaadje naar plant of boom. Neem de tijd en zie wat rust, ruimte, aandacht, structuur en duidelijkheid voor iets of iemand op kunnen leveren.

Locatie verhuur van de Hooiberg; voor mogelijkheden neem contact op.

Te koop!

Alles wat wij maken, is ook te koop.

Denk aan de zelfgemaakte kaarsen, het zelfgesponnen wol of de producten die we van stof maken.

Leuk voor onze mensen, maar ook leuk voor jou.

Want waar koop je tegenwoordig nog een product dat met zoveel zorg, aandacht en liefde is gemaakt?

Neem contact met ons op als je interesse hebt!

Stel je vraag

Dit contactformulier is gedeactiveerd omdat u weigerde de Google reCAPTCHA-service te accepteren die nodig is om alle berichten die door het formulier worden verzonden, te valideren.

Klik hier om uw eigen tekst toe te voegen