Bijzonder gewoon Leven

Wil jij zo zelfstandig mogelijk leven en zoveel mogelijk zelf doen? Maar heb jij daar wel wat hulp bij nodig? Dan staan wij voor jou klaar, met ambulante zorg op maat. Wij helpen jou om zo gewoon mogelijk te kunnen leven in jouw eigen woning of appartement. Zo houden we jouw zelfstandigheid en sociale zelfredzaamheid in stand, met precies de juiste hulp die je daarbij nodig hebt. Met de ambulante zorg van Zorgland sta je er niet alleen voor en kun jij zo gewoon en zo zelfstandig mogelijk leven. Want ook jij telt mee in de maatschappij!

Waarop kun jij rekenen bij Bijzonder Leven?

Je wilt graag als een volwaardige burger in het leven staan en meetellen in de maatschappij. Natuurlijk. Dat vinden wij bij Zorgland heel logisch. Soms vraagt dit veel van jou of van je familie. Daarom bieden wij gepaste zorg, waarmee jij dat voor elkaar krijgt. Een beetje hulp van ons kan veel verlichting geven en ervoor zorgen dat jij zo zelfstandig mogelijk kan leven. Want waar ontwikkel je jezelf nou beter dan lekker in je eigen huis?

Dus woon je zelfstandig of nog bij je ouders? Heb jij een hulpvraag op het gebied van bijvoorbeeld huishoudelijke zorg, vrije tijdsinvulling of lichamelijke verzorging? Dan kunnen wij jou daarbij helpen. Gewoon in jouw eigen omgeving, bij jou thuis, waar jij je op je gemakt voelt.

Hiervoor kun jij bij ons terecht

  • Hulp bij het huishouden
  • Begeleiding in het plannen van schoolactiviteiten (huiswerk etc.)
  • Structureren en plannen van dagelijkse/wekelijkse bezigheden
  • Vrije tijdsinvulling
  • Het vinden van een geschikte baan
  • Huishoudelijke zorg
  • Lichamelijke verzorging
  • Koken
  • Ondersteuning van ouders/verzorgers in de begeleiding van hun kind/familielid
  • Hulp bij financiële vraagstukken

Kom en doe gewoon mee! Zorgland. Bijzonder gewoon.

Bijzonder Leven/ambulante zorg aanvragen?

Heb jij nou zo’n hulpvraag? Of zou je wat meer willen weten over Bijzonder Leven/ambulante zorg bij Zorgland? We leren jou graag beter kennen tijdens een gesprek. We brengen dan jouw vragen en wensen in kaart en luisteren naar hoe ambulante zorg er voor jou uit ziet.
Zorgland slaagt er altijd in om een goede match tussen jou en een medewerker te vinden en om de zorg zo goed mogelijk op jou aan te passen. Denk hierbij ook aan het opstellen van een contract en afspraken over tijden en dagen waarop de zorg wordt geboden.

Via jouw PGB-indicatie (persoonsgebonden budget) kun je bij ons zorg krijgen. Heb je nog geen PGB, maar wil je die wel een aanvragen? Wij helpen jou hier graag bij!

Via de gemeente kan er ook een aanvraag bij ons worden gedaan voor jouw hulpvraag. Heb je bijvoorbeeld contact met iemand binnen de GGZ? Dan kunnen zij zelf of via de gemeente contact met ons opnemen.
Jill@Zorgland-03

Stel je vraag

Dit contactformulier is gedeactiveerd omdat u weigerde de Google reCAPTCHA-service te accepteren die nodig is om alle berichten die door het formulier worden verzonden, te valideren.

‘Graag wil ik jullie vertellen over mijn ervaringen met Zorgland. Iedere week komt er bij ons iemand van Zorgland om het weekschema van school door te nemen. Dit is een schema waarin staat welke leerstof en huiswerk we die week hebben. Samen gaan we dan aan de slag om een goede planning te maken. Als ik ergens tegenaan loopt qua leerstof zijn ze altijd bereid om daar een stuk begeleiding in te geven. Het is heel fijn om iemand van Zorgland te hebben die structuur aanbrengt in het maken en leren van mijn huiswerk. Het geeft mij veel rust’.

Onze dochter Jill (13) heeft het syndroom v down. Contacten maken en onderhouden is voor Jill niet makkelijk waardoor ze op haar vrije woensdag-middag geen afspraakjes heeft om iets leuks te doen.  Wij hebben daarom het contact gezocht met Zorgland. Samen hebben we een fijne invulling gevonden om Jill gezellige en leerzame momenten te bieden. Met Anke/Tessa onderneemt Jill nu gezellige activiteiten zoals een spelletjes middag, koken voor ons gezin of een make-up middag.

We hebben gekozen voor 2 zorgverleensters zodat Jill leert omgaan met verschillende karakters en kiezen in overleg activiteiten die leuk maar tevens leerzaam zijn. Leuk en leerzaam gaat prima samen:

• Tijdens het doen v boodschapjes leert Jill met geld omgaan.
• Ervaringen als Winnen/verliezen tijdens het spelen spelletjes.

Voor ons als ouders erg fijn om vragen over de opvoeding van Jill te kunnen bespreken, ook dat is ambulante begeleiding.