Zorgland Kinderboerderij Uden dagbesteding

Zorgland dagbesteding dieren voeren

Bijzonder gewoon Werken

Steek jij graag je handen uit de mouwen? Wil je iets betekenen voor de maatschappij? Of wil je gewoon een leuke dagbesteding hebben? Zorgland begrijpt dat en heeft daarom de dienst ‘Mijn Werk’ in het leven geroepen. Hiermee kan iedereen met een afstand tot de arbeidsmarkt lekker aan de slag. Dankzij een uitgebreid netwerk hebben we voor ieder wat wils en kunnen we ook voor jou ‘op maat’ een dagbesteding vinden. Een activiteit die bij jou past, die jij leuk vindt en die dichtbij jouw woonomgeving is.

 

Waarop kun jij rekenen bij ‘Mijn Werk’?

Als je op zoek bent naar een zinvolle daginvulling, dan ben je bij ‘Mijn Werk’ van Zorgland op het juiste adres. Heb jij al ontdekt wat jouw talent is? Bijvoorbeeld werken in het groen of ervoor zorgen dat gasten zich thuis voelen? Of weet je het nog niet precies? Dan helpen we je daar graag mee. Er is altijd wel iets wat jij leuk vindt om te doen. Samen met jou gaan we op zoek naar een werkplek waar jij gelukkig van wordt!

Hiervoor kun jij bij ons terecht

Aan de slag op Kinderboerderij Uden

Zorgland heeft een samenwerkingsverband met Kinderboerderij Uden. Deze Kinderboerderij heeft een belangrijke regionale functie, is dagelijks open en vrij toegankelijk. Bezoekers kunnen er kennismaken met verschillende boerderijdieren in een verzorgde omgeving. De Kinderboerderij is leuk voor jong en oud; terwijl de kinderen zich vermaken in de speeltuin kunnen volwassenen genieten van een kopje koffie op het terras of in de serre. Bezoekers komen hier graag terug!

Samen met jou, de beheerster van de Kinderboerderij en de begeleiding van Zorgland bekijken we wat je graag doet en wat je nog wilt leren. Soms komt leren eerst: als je geleerd hebt hoe je een taak moet uitvoeren, kun je er daarna plezier in krijgen! Andersom helpt het natuurlijk als je ergens plezier in hebt: dan leer je extra snel. Samen zoeken we naar een goede combinatie in wat je goed kan en waar je plezier aan beleeft!

Wat jij kunt doen of leren op de Kinderboerderij:

  • verzorgen van de dieren
  • verzorgen en aankleden van het terrein
  • kantinewerkzaamheden
  • klussen en onderhoudswerkzaamheden

Aan de slag bij Carrousel Groen op de Nieuwe Hoeve

Zorgland heeft een samenwerkingsverband met Brabant Zorg. Op de Nieuwe Hoeve in Schaijk hebben we een werkplek die gericht is op de Maashorst en het buitenleven: ‘Carrousel Groen’.  Binnen deze werkplek zijn je mogelijkheden belangrijker dan hetgeen wat je nog niet kan. Samen een volwaardig product maken staat voorop.

Carrousel Groen is een werkplaats voor mensen met een  ondersteuningsvraag. Buitenwerken is de groene draad binnen Carrousel groen. Denk hierbij aan de aanleg en onderhoud van (moes)tuinen, een bloemenpluktuin, terreinonderhoud, het verwerken van geoogst groenten en fruit  -onder andere jam, – en houtbewerking, waar producten van steigerhout gemaakt worden. De werkplaats biedt waar mogelijk ontwikkeltrajecten aan, om in de toekomst aan te kunnen haken in volwaardige functies bij maatschappelijke organisaties of het bedrijfsleven.

Door samen te werken leren we elke dag van elkaar en komen we tot nieuwe uitdagingen. Wij motiveren je om nieuwe vaardigheden te ontwikkelen, vorm te geven of te behouden. Het ontdekken van nieuwe interesses en je gewaardeerd voelen in een fijne, sfeervolle en collegiale omgeving vind je op deze werkplek.

Aan de slag in de samenleving

Als de samenleving ondersteuning nodig heeft, helpen wij graag samen met assistent medewerkers. Hetgeen wat je goed kunt of graag doet, kun je op deze manier inzetten om een ander te helpen. Dat is mooi, toch? Denk hierbij aan:

  • Onderhouden van het erf en de tuin, voor particulieren of voor organisaties.
  • Voor de gemeente activiteiten organiseren in wooncomplexen, met als doel meer betrokkenheid tussen bewoners creëren en activiteiten stimuleren.
  • Onderhoud verrichten en helpen op verschillende campings.
  • In de vorm van een leerwerkplek aan de slag bij lokale ondernemers, bijvoorbeeld in een winkel, in de ICT, in de productie en verder alle voorkomende werkzaamheden.

Kom en doe gewoon mee! Zorgland. Bijzonder gewoon.

Bijzonder Werken aanvragen?

Wil je graag samen met anderen iets betekenen voor de maatschappij? Of zou je wat meer willen weten over de mogelijkheden van ‘Mijn Werk’ bij Zorgland? Vraag dan een vrijblijvend gesprek aan! In het  kennismakingsgesprek kijken we naar wat er bij jou past, jouw mogelijkheden en jouw vraag. Heb je dit zelf nog niet helder in beeld, dan zorgen we ervoor dat je tijdens proefperiodes kunt ervaren wat het beste bij jou past. We bekijken dan regelmatig samen de voortgang en evalueren of het nog aansluit bij jouw vraag en jouw wensen. Als de werkplek goed bij je past, dan stellen we een contract op met daarin de tijden en dagen waarop je deel wilt nemen aan ‘Mijn Werk’.

Jouw ontwikkeling staat voorop. Iedereen heeft talenten en die willen we ontdekken en ondersteunen. Iedereen kan zinvol werk doen!

Via jouw PGB-indicatie (persoonsgebonden budget) kun je bij ons zorg krijgen. Heb je nog geen PGB, maar wil je die wel aanvragen? Wij helpen jou hier graag bij! Via de gemeente (WMO) kan er ook een aanvraag bij ons worden gedaan voor jouw vraag naar werk.

Stel je vraag

Dit contactformulier is gedeactiveerd omdat u weigerde de Google reCAPTCHA-service te accepteren die nodig is om alle berichten die door het formulier worden verzonden, te valideren.

Ik voel mij hier belangrijk. Ik vind het fijn dat Joris er is.

En dat ik bij de koeien ben. De dieren worden blij van mij en ik van hun.
Dat ik mag helpen bij de B&B van Wim.

Elke dag is anders en dat vind ik fijn.